[...] kompieli wodnej) i pakowanie próżniowe więc lekko mogę je przygotować wcześniej i nawet pomrozić. W zasadzie na świerzo zostają śniadania i makaron do ugotowania. Makaron i oliwa bedą raczej po treningu chyba. Zdięcia w profilu są stare ale słaba masa stoi od wielu lat :( /SFD/2021/6/22/9ee2dd97f60541fa830c35a08c8c5ec1.jpg Zmieniony przez - [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Pierwsze co rzuca się w oczy patrząc się na Twoją dietę jest fakt, że masz bardzo nierównomiernie rozłożone makroskładniki między posiłkami. Ważne jest aby białko było rozbite na mniej więcej równe porcje w ciągu dnia, ponieważ to ono daje "sygnał anaboliczny", natomiast tłuszcze i węglowodany są źródłem energii i je możesz dowolnie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
A tak z ciekawości bo kiedyś o tym czytałem że jest różnica na glikemi jak np masz posiłek b+w i najpierw zjesz np tą kurę i zaraz później węgle niż jak właśnie wymieszasz i razem to jesz. albo np jak jest fat jeszcze to najpierw kielona przechylić z oliwą zjeść mięso i dopiero węgle :) Nie wiem jak to się ma bo nie testowałem ale ciekawi mnie [...]
Wybór źródeł tłuszczów w postaci olejów masz bardzo duży. Wśród najpopularniejszych oliwa z oliwek, olej rzepakowy, olej lniany wysokolinolenowy (tylko do dań na zimno i przechowywany w lodówce), olej kokosowy. Z mniej znanych np. z awokado (Lidl), konopny, z czarnuszki, z ostropestu, wiesiołka, z pestek dyni, olej mct i wiele innych. Niestety [...]
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
[...] juz nie chce dokladac wegli(orzechy i przetwory z nich zawsze cos maja i bialko tez) a wole np wypic niz smazyc na wiekszej ilosci masla czy oliwy. Wiadomo ze nie smakuje ale jakos nie mam problemu zeby wziazc na lyzke i lyknac :) olej lniany co jeszcze? plus jaki sie olej nada do smazenia ? oliwa z oliwek, ryzowy, z pestek winogron bedzie ok ?
Cześć! To zależy co chcesz osiągnąć kupując ten produkt. Jeżeli Twoim celem jest podkręcenie odrobinę metabolizmu i pomoc na ostatniej prostej w redukcji, to jak najbardziej jest to produkt godny polecenia. Natomiast tak jak napisałem, będzie to produkt dobry gdy masz wszystko dopięte, to znaczy dopięty trening oraz dieta.
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Witam,mam problem z jedzeniem na masie. Otóż zawsze od dziecka bylem bardzo szczupły i byłem niejadkiem. Mając 25lat 180cm wzrostu ważyłem 63kg,postanowiłem to zmienić więc poszedłem na siłownie i poczytałem trochę odżywianiu i zacząłem sie lepiej odżywiać i jesc wiecej. Obecnie po 3msc waga z 63 wzrosła do 66.5 co mnie cieszy,jem około 2900kcal [...]
[...] triphala i krople żołądkowe. Zacząłem od niewielkiej ilości produktów. Bazą mojej diety były tłuste mięsa/ryby, całe jaja, tłuste sery, masło, smalec, majonez, oleje/oliwa, olej MCT, owoce jagodowe i początkowo tylko 2 warzywa(cukinia, pieczarki) i po około 10 dniach zaczynałem rozszerzać dietę. Stopniowo włączałem do diety więcej warzyw [...]
[...] ryzyko warto przeczytać jego skład. Gdzie i w jaki sposób została pozyskana ryba, skąd pochodzą warzywa, jaki jest używany tłuszcz (czy jest to olej słonecznikowy, a może oliwa z oliwek). Jeżeli ryby były "hodowane", to warto sobie darować konsumpcję takich produktów, gdyż jest wysoko prawdopodobne, że mogą mieć wysoki poziom metali ciężkich, [...]
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
Cześć! Przede wszystkim taki deficyt nie jest zdrowy i szybko przestaniesz się czuć dobrze. Wylicz poprawnie zapotrzebowanie, tutaj masz wzór: http://www.sfd.pl/-t276436.html . Taki skok wagi nie jest normalny, dlatego powinieneś zmniejszyć deficyt i przeprowadzić normalną redukcję.
[...] żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]